FOTO: Bábkové divadlo na Rázcestí oslavovalo 55. narodeniny na Námestí SNP

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí (BDnR) si na svoje 55. narodeniny pripravilo v stredu 1.júla pre svojich priaznivcov osviežujúce predstavenie priamo na Námestí SNP. Figliarsky Kocúr v čižmách pobavil malých aj veľkých divákov.

Celý tvorivý tím, ktorý formuje toto skvelé divadlo , ponúkol divákom a diváčkam špeciálne prvojúlové prekvapenie. Deti i dospeláci si posadali na pripravené  lavice, mnohí aj na stupne pod sochou Panny Márie. A zábava mohla začať.

Obľúbená tradičná rozprávka v netradičnom spracovaní Kocúr v čižmách a divadelné poučenie o rôznych druhoch bábok (marionety, javajky, maňušky) či spôsoboch ich vodenia s názvom Minikurz animácie, vskutku zaujali. Súčasné tvárei Bábkového divadla na Rázcestí prišli priamo k svojim divákom a svoje umenie rozbalili pod holým nebom, čomu prialo aj teplé slnečné počasie.

Cieľom BDnR je šíriť radosť, hru, kreativitu, obhajovať záujmy umenia a divadla, taktiež prekračovať hranice medzi umelcami a publikom.To v stredu naplnili herci a herečky do bodky.

Bábkové divadlo na Rázcestí za 55 rokov vytvorilo 222 inscenácií pre všetky vekové kategórie (od batoliat až po dospelých), ktoré videlo 2,29 milióna divákov a diváčok.

Oslavy výročia BDnR vyvrcholia v decembri 2015, kedy si divadelníci a divadelníčky pripomenú prvú premiéru, ktorou bola hra K. Drimla: Šuki a Muki. Sledujte www.bdnr.sk a tam sa  všetko sa dozviete.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová