Stavebný ruch v meste je viditeľný

SPRÁVY
7 /

Nové chodníky a cesty, obnovené škôlky i školy či zreálnenie prvej cyklotrasy. Aj v pondelok sa primátor Ján Nosko zúčastnil kontrolného dňa, aby sa presvedčil, či rozpracované investičné akcie pokračujú podľa harmonogramu vo všetkých mestských častiach.

Začína sa frézovať Zvolenská cesta

Neexistujúce chodníky, prípadne pozostatky zo starých sú na Zvolenskej ceste minulosťou. Nové chodníky pre peších či obnovené autobusové zastávky skvalitnia nejednému pešiemu a cestujúcim presun v danej lokalite. Zhotoviteľ v týchto dňoch začína s frézovaním vozovky.

Pre motoristov sa z dopravného hľadiska režim zatiaľ nemení. Obnova chodníka sa realizuje na Šalgotarjánskej ulici a po dlhých rokoch pristúpilo mesto aj k vybudovaniu novej miestnej komunikácie na Jegorovovej ulici, ktorá prepojí budovu Orange s ulicou Trieda SNP. V týchto dňoch sa začína so stavebnými prácami.

3

Ďalšie materské školy s vymenenými oknami

Projekty vybudovania novej Materskej školy Radvanská 1 a obnovy MŠ Radvanská 28 každým dňom napredujú. Na oboch škôlkach pokračujú stavebníci podľa harmonogramu, aby mohli budúci škôlkari od septembra plnohodnotne využívať nové či obnovené triedy.

Búracie práce na trojtriednej MŠ v priestoroch základnej školy už boli ukončené a začalo sa so stierkovaním miestností. Koncom mája začalo mesto aj s výmenou zastaraných okien na štyroch materských školách na Šalgotarjánskej, Magurskej, Novej a Radvanskej ulici. Výmena bude stáť cca 107 000 eur a práce by mali byť hotové do konca augusta 2018.

2

Základné školy s novými podlahami

Do obnovy škôl a školských zariadení je nutné investovať neustále. Základná škola Trieda SNP a ZŠ Ďumbierska sa už môžu pochváliť novými podlahami na chodbách, v triedach i kabinetoch v celkovej hodnote cca 130 000 eur.

Zároveň sa pripravuje verejné obstarávanie na podobné stavebné práce v ZŠ Sitnianska a obnovu strechy na ZŠ Spojová, kde bola v týchto dňoch ukončená výstavba multifunkčného ihriska. Budova na Havranskom, ktorá slúži na aktivity občianskych rád a je sídlom Centra voľného času sa už v prípade dažďov nemusí obávať zatekania. Do novej strechy investovala samospráva cca 21 000 eur.

4

Prvá etapa cyklotrasy nabrala reálne kontúry

Aj v prípade prvej cyklotrasy v meste pod Urpínom pokračuje zhotoviteľ v zmysle harmonogramu. Hoci je prvá časť z prvej etapy v smere od plavárne na Štiavničkách po vstup na plážové kúpalisko už hotová, zhotoviteľ sa musel vysporiadať s nepredvídanými prácami súvisiacimi s nestabilitou podložia. V najbližšej dobe sa doplní dopravné značenie. Stavebné mechanizmy sa môžu pustiť do ďalšej etapy cyklotrasy smerujúcej do Podlavíc.

1

Zdroj: Zdenka Marhefková, Foto: Mesto BB a redakčné