Radovan Ocharovich: Cestou do práce v centre mesta

Blog
11 /

Dnes som sa ráno prešiel z Karlova do práce. Super prechádzka, najradšej by som chodil pešo stále. Je to zdravé a vždy mi to oslobodzuje myseľ. Krásne prostredie, kľud, ale nechoďte cez Karlovo o 7:30 ráno. Je to životu nebezpečné. Potrebujeme retardéry na niektorých tých šoférov „retardérov“.

Pomaly si to namierim popri protihlukovej stene na Severnú. Napadajú ma všetky vnútrobloky, ktoré som tam s letákmi v ruke obchádzal, ale najmä to, či tí ľudia vedia čo im vyrastie na pozemku pri autobusovej zastávke. Zamyslím sa. Asi by to mali vedieť a mali by sa k tomu vyjadriť. Budem prvý, ktorý zdvihne vlajku vo Váš prospech či už formou petície alebo rozhovorov s majiteľmi pozemku pri zastávke.

Mám veľa kamarátov, ktorí tadiaľ chodia autom a veľa z nich ma chce zviesť do mesta. keď vidia, že idem pešo. Čo ten Ocharovich nemá na benzín? Tak mu zatrúbime a zastavíme

Ono ísť pešo je niekedy aj bezpečnejšie v tých miestach, kde sa pri Daňovej škole pretína Kostiviarska cesta so Severnou a Lazovnou ulicou. Chýba tu dopravné značenie a smerom do križovatky zo Severnej by mala byť STOPka alebo sa čaká na nejakú fatálnu dopravnú nehodu?

Zvrtnem to teda radšej kúsok do kopčeka a cez Bakossku. Vraj mi tam veľa ľudí drží palce. Pomyslím si, koľko ľudí ma tu pozná, registruje ma a zdôverujú sa mi. Jedni chcú opraviť cestu, druhým zasa chýba detské ihrisko. Myslím, že sa veľa pre Bakossovu urobilo a plán je robiť ďalej.

Idem dole na Striebro a popri parku a Bystričke na Hušták. Ešte si to zvrtnem cez Rázusku, predsa tam chodí menej áut a také babie leto na Rázuske je paráda. Žil som tam, keď sa narodili moje dcéry dvojičky. Dodnes mi hovoria: „Tatinko zober nás do bytu, chceme ísť po schodoch hore /M.Rázusa 40, pozn. autor príspevku/.“

Keď som tu chodil tieto dni cez obed a zhováral sa s Vami, rezonuje tu téma vnútrobloky, parkovanie a fontána na Fortničke. Kiežby sa mi podarilo získať peniaze na ňu. Ľudia na Fortničke si to zaslúžia. Nefunguje dlhé roky, ale skúsme to!

Apropó Leninov park. Veľká téma a určite si podľa mňa zaslúži revitalizáciu. Ak to pôjde podľa plánu, v nasledujúcom volebnom období sa dočkáme nových lavičiek, chodníkov, nového detského ihriska a pribudnú aj kamery kvôli bezpečnosti či wifi. Citlivou témou bude zeleň a altánok. Som si však istý, že výsledok bude pozitívny pre všetkých Banskobystričanov.

Zdravím tetu zo stánku. Vidím Hušták, Bystričku, Urpín, Dolnú. Nikdy na tieto miesta nezabudnem. Teším sa z každého dňa. Mám rád ľudí v Banskej Bystrici a cítim Vašu energiu.

Býval som na Partizánskej, na Rázusa a teraz bývam na Karlove. Školu riadim na Kuzmányho a škôlku manželka na Belvederi – na ulici Nad Plážou. Prešiel som si všetkých 80 ulíc vo volebnom obvode CENTRUM. Vyrastajú tu moje deti a vždy budem pyšný na toto mesto. Na všetkých, ktorí ste zo mňa urobili lepšieho človeka…

Autor: Radovan Ocharovich , Foto: ilustračné

Radovan Ocharovich

6 článkov

Každý človek by mal v živote robiť to čo ho baví. Od 16tich rokov som učil, vždy som chcel mať svoju firmu, byť úspešný manager a pomôcť druhým tak, aby som sa ráno vedel na seba pozrieť do zrkadla.