Ľubomír Motyčka: Ako prežívame Veľkú noc

Blog
0 /

Do akej miery je na Slovensku pravda o nesmierne tradičnej Veľkej noci zavŕšenej šibačkou? Už sa dokonca objavujú štatistiky o tom, že mnohí Veľkú noc neakceptujú v úplne tradičnej podobe.

Problém je len v tom, že ide o šesť dní voľna pre deti. Čo s tým? Najmä ak sa počasie nevydarí. Všade je dnes na Slovensku množstvo podujatí, skoro neustále sa niekde niečo deje. Je čím vyplniť program. Čo nám však chýba, to je akási dovolenková pohoda.

Pribúda tých, ktorí už lepšie zarobia, prípadne dostávajú benefity od zamestnávateľov. Prakticky všetky hotely s wellness centrami sú už minimálne mesiac vypredané. Nezáviďme. Verme, že aj my medzi nimi budeme a že sa o to aj sami pričiníme.

V Chorvátsku ešte nie je leto. A predsa stovky  slovenských majiteľov apartmánov v tejto krajine išlo na predĺžený víkend. Alebo do hotelov s krytými bazénmi.

V Egypte sa udialo nešťastie. Je mi ľúto obetí, ale stalo sa to stovky kilometrov od Hurghady, najväčšieho letoviska pri Červenom mori. Všetky pobyty boli vypredané a nikto ich neodriekol. Záujem o Egypt znovu tak prudko rastie, že od mája pribudne aj lietadlo do Marsa Alam, asi 200 kilometrov južne od Hurghady. To všetko z Bratislavy. Nepočítam teraz možné lety do sveta z Viedne, či Budapešti,

Hitom slovenskej Veľkej noci sa stal Omán, už mesiac pred sviatkami predaný.

Som rád, že na Slovensku pribúda ľudí, ktorí na to majú. Väčšina na to ešte nemá, ale tých čo majú je stále viac. Dúfam, že trend bude pokračovať. A nakoniec, oddýchnuť sa dá aj doma. Škoda počasia. Ale, veď to bude vraj najhoršie až od budúceho týždňa…

Autor: Ľubomír Motyčka (lubomirmotycka), Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka