Ľubomír Motyčka: Hľadanie pravdy

Blog
4 /

V pondelok bolo zastupiteľstvo BBSK. Opäť príležitosť na zamyslenie, ako to vlastne v tom našom kraji (ne)funguje.

Akosi veľmi vyzdvihoval Kotleba svoje zásluhy a zásluhy svojich straníkov pri šetrení peňazí. Neustále vzniká ďalší a ďalší prebytok peňazí. Okrem iného aj preto, lebo na rozdiel od predchádzajúcich pracovníkov strážia všetky výberové konania.

Ide najmä o cesty. Ibaže, ceny asfaltu klesli o 30 až 40 %. To je hneď úspora, o ktorej náš šéf VUC skromne mlčí. Vysúťažené najnižšie ceny prinášajú aj pochybnosti o kvalite. Jar ukáže, ktoré cesty vydržia signalizované nedostatky. Bude dosť času do volieb zhodnotiť skutočné výsledky. 

Ďalej. Niektoré cesty sú stále nevysúťažené. Teda, tie schválené. Ide november. Urobí sa ešte niečo?

V konečnom dôsledku to vyzerá tak, že peniaze ušetrené a prenesené do prebytku z roku 2015 do roku 2016, spolu s ďalšími úsporami prejdú do roku 2017. Čiže to, čo mohlo slúžiť už dva roky, bude urobené až v poslednom roku Kotlebovej vlády. Teda, vo volebnom roku. Nerobí to náš šéf VUC náhodou zámerne?  Toto je jedna úvaha. 

V pondelok som prišiel aj s ďalšími podnetmi. Napríklad nepovažujem za správne, aby referendové hárky proti EU a NATO boli na vrátnici VÚC. Je to akcia jednej strany a VÚC nie je stranícka pôda. Dozvedel som sa, že to je len môj osobný názor. A bolo vybavené.  Pýtal som sa na čiernu zástavu v deň pohrebu Michala Kováča. Odpoveď? Zástava bola a basta. Ja mám svedkov, že na obed ešte nebola. Ktovie kedy bola vyvesená. 

Pýtal som sa na zverejnenie informácií súvisiacich s prehratým súdom. Ide o 70 miliónov zbabraných europropjektov Kotlebom. Tak, ani to nie je pravda. Veď je to na Najvyššom súde. Aha. To ale znamená, že kraj už prehral a teda sa odvoláva.

Človek si uvedomuje, ako vlastne Kotleba pracuje. Čo sa mu nehodí, to nekomentuje, čo sa mu hodí, to okomentuje polopravdami. Ťažko je poslancom na mnohé veci reagovať. Človek nikdy nevie, kedy a čo je pravda, či polopravda. Slušne si to overí, napríklad až dodatočne. Potom, keď to Kotleba sebaisto oznámi. Ibaže, to je už po zastupiteľstve a niet kde reagovať.

Toto je len pár postrehov z ostatného zastupiteľstva VUC. Dúfam, že čas sa kráti…

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilust.

Ľubomír Motyčka