Ľubo Motyčka: To už je škandál

Blog
29 /

V prípade Kotlebu sme si museli zvyknúť na všeličo. Už tretí pondelok za sebou zvolal zastupiteľstvo. Pozvánka prišla tri dni pred jeho konaním. Tak ako v prvom prípade. V druhom síce skôr, ale to bolo tiež zbabrané rokovanie.

Jadrom tretieho pondelkového programu mali byť stretnutia s ministrom dopravy a splnomocnencom pre zaostávajúce regióny. Pozvánka však bola urobená tak amatérsky, že by sa za to hanbil aj žiak základnej školy. Alebo to bolo tak urobené naschvál, len aby preboha náhodou neprišli.

Potom sme sa bavili o nešťastných nemocniciach v Žiari a Rimavskej Sobote. Kotleba nepredložil nič, žiadnu zmluvu, len zmiatol časť poslancov.

A čo teraz? Zase sme sa nezišli v dostatočnom počte. Tri dni pred rokovaním poslať pozvánky a v dovolenkovom období? Každý má právo na oddych a každý má aj nejakú prácu. Argument, že on má na to právo, neobstojí. Inak takto argumentujú adolescenti, keď si už namýšľajú, že sú dospelí. Oháňajú sa svojim právom. Kotleba, tak ako oni, asi ešte nič nepočul o zodpovednosti. Len o právach.

Zvolanie zastupiteľstva bolo groteskné. A opäť sa pýtam: „Je to prejav neschopnosti reálne riadiť kraj alebo zámerný pľuvanec do tvárí poslancov?

Najskôr sme mali rokovať v zastupiteľstve a potom sa mala zísť pracovná skupina a dohodnúť sa. A to ešte nie je všetko. Spoločnosť Svet zdravia ako hlavný partner kraja nebola pozvaná. Ani napríklad jeden z iniciátorov celého diania pán Juhász, poslanec z Rimavskej Soboty. Poslanec Šimko s tým síce veľanemá, ale je to verný Kotlebovsúputník, tak pozvaný bol.

Čo teraz? Kedy bude ďalšie zastupiteľstvo a načo? Kotleba s nikým nerokuje, len búra to, čo urobili druhí. A hneď dostal aj dobrý nápad. Ďalšie zastupiteľstvo zvolá na 29. augusta. Zlomyseľne sa pritom zaškľabil a zašomral si, že aspoň sa urobí niečo užitočné. Je to totiž deň osláv SNP a prečo by mali poslanci oslavovať Povstanie?

Z poslancov si Kotleba robil zjavne dobrý deň. Netajím sa, povedal som mu, že je hanbou a kraja a ešte som si aj zaskandoval:„Hanba Kotlebovi!“

A prečo nie? Pre moje názory mi odporúčal vyšetrenie môjho psychického stavu.Tak som mu povedal, nech si obuje tie baganče a ide do ulíc…

Škoda, že sa táto figúrka dostala v kraji k moci. Nuž čo, zneužíva slabosti demokracie. Ibaže, demokracia aj zo svojej slabosti dokáže zosilnieť. Ľudia dvíhajú hlavy, vidia ako je zneužívaná. Spočítajú mu to?

Zdroj: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka