Ján Nosko: Ako sa menila Rudlová – Sásová za štyri roky

Blog
5 /

Volebné obdobie sa blíži ku koncu, a preto považujem za svoju povinnosť ponúknuť obyvateľom mesta odpočet činnosti v jednotlivých mestských častiach za uplynulé štyri roky. Riešenie problémov Banskobystričanov je každodennou záležitosťou, a pre každé vedenie mesta by malo byť samozrejmosťou. My sme sa usilovali postupovať systematicky, veľa vecí sa nám podarilo, ale vieme, že ešte mnoho úloh stojí pred nami.

Odpočet 2014 – 2018

Investovali sme do súvislých opráv chodníkov :

  • Chodníky medzi Rudohorskou a Sitnianskou ulicou
  • Rudohorská 24 – 32
  • Karpatská 1 – 6 popri hlavnej ceste
  • Starohorská 4 – 30
  • Tatranská 13 – 59
  • Beskydská 2 – 8 a 18 – 22
  • Strážovská 1
  • Rudohorská 9 – 11, pri bytovom dome
  • Javornícka 25 – 43
  • Chodník popri Jelšovom hájiku
  • Chodník k poliklinike
  • Schodiská na Krivánskej a Rudohorskej ulici.

Okrem opravy chodníkov chceme zvýšenú pozornosť v ďalšom období venovať práve rekonštrukcii schodísk v Sásovej.

Chodníky

Popri opravených cestách na Fatranskej, Beskydskej, Karpatskej 4 – 6 a Strážovskej smerom k materskej škole, sme sa sústredili aj na cesty v Rudlovej a Starej Sásovej, kde boli opravené ulice Hašková, Sásovská cesta k družstvu a ulica Pod Bánošom.

Cesty

Na Rudohorskej ulici sme vybudovali parkovisko pre 120 vozidiel a obnovili povrchy parkovísk na Beskydskej a Karpatskej ulici. Pripravujeme výstavbu viac ako 200 parkovacích miest za Tatranskou ulicou č. 14 – 50 a viac ako 40 miest na Starohorskej ulici. Odkúpili sme aj bývalú kotolňu na Tatranskej ulici, ktorú plánujeme prestavať na parkovací dom.

parkovisko rudohorska

V Základnej škole Sitnianska sme vybudovali amfiteáter, ktorý bude slúžiť aj na organizovanie kultúrnych podujatí pre verejnosť. V základných školách Sitnianska a Ďumbierska sme dobudovali aj školské športové areály.

Amfiteáter-ZŠ-Sitnianska

Pre sásovské škôlky sme získali viac ako tri milióny eur z eurofondov. Komplexnou rekonštrukciou prešla škôlka na Tatranskej, začali sme s rekonštrukciou škôlok na Strážovskej a na Karpatskej ulici. Z rozpočtu mesta sme investovali aj do škôlky na Sásovskej ceste (výmena okien, podláh, šatní a kúpeľní).

Materská-škola-1

Za posledné štyri roky sme obnovili 14 sásovských detských ihrísk na ulici Gerlachovskej, Ďumbierskej, Krivánskej, Magurskej, Pieninskej, Rudohorskej, Strážovskej, Javorníckej, Tatranskej a na ulici Mateja Bela. Na niektorých ihriskách sme vybudovali aj  fitness prvky.

Ihriská

Najvyužívanejšiu mestskú telocvičňu na Magurskej ulici sme kompletne zrekonštruovali v roku 2017. Tento rok sme zrekonštruovali aj hokejbalové ihrisko na Rudohorskej ulici.

Telocvičňa

S obyvateľmi sme prerokovali pripravený projekt obnovy vnútrobloku medzi ulicami Rudohorská – Sitnianska – Tatranská – Strážovská (vrátane ihriska Opavia), ktorého rozloha je takmer 20 000 metrov štvorcových. Celý projekt, v rámci ktorého chceme opraviť chodníky, osvetlenie a osadiť nové lavičky, plánujeme financovať z európskych fondov. Plánujeme vybudovať nové ihriská pre všetky vekové kategórie a zrevitalizovať zeleň.

Vnútroblok-Sitnianska-Tatranska

Chceme pokračovať…

O významných rozhodnutiach, ktoré sa týkajú mesta nikdy nerozhodujem sám. Dôležitá je preto aj voľba poslancov do mestského zastupiteľstva. Tvoríme jeden tím a len spoločnými silami sa nám podarí presadiť to najlepšie pre Banskú Bystricu.

Sasova

Autor: Ján Nosko,, Foto: ilustračné

Ján Nosko

Primátor mesta Banská Bystrica

54 článkov

Rozhodol som sa, že sa vám budem prihovárať aj takýmto spôsobom. Nie preto, že by bol moderný, ale preto, že vám môžem priblížiť moju robotu. Budete tak mať prehľad o tom, čo sa nám podarilo, a na čom sa maká, aby sa podarilo.