Ján Nosko: Kedy sa začne s obnovou najkritickejších ciest a chodníkov?

Blog
8 /

V najnovšom augustovom blogu sa banskobystrický primátor Ján Nosko zaoberá opravami ciest a chodníkov, ale aj  prípravou podkladov k zisku titulu Európske mesto športu 2017

Ján Nosko na úvod konštatuje:

„Uplynulé týždne sa opäť niesli v znamení rokovaní, výjazdov, ale aj stretnutí s mnohými Banskobystričanmi. V rámci Dňa otvorených dverí som dostal veľa podnetov, ktoré sa týkali najmä komunálnych problémov – rozbité cesty, chodníky, čistota v meste…“

Opravy ciest a chodníkov

Rozpočet mesta je nastavený dobre, pracujeme na mnohých projektoch. Veľakrát sa stretávam s  otázkou, prečo ešte nedošlo k ich realizácii. Priznám sa, ani mňa tento stav neteší. Na opravy ciest a chodníkov máme tento rok vyčlenenú rekordnú sumu peňazí, vrátane vládnej dotácie. V prvej fáze sme vyhodnotili všetky miestne komunikácie, z ktorých sme podľa stavu a zaťaženia vybrali tie najkritickejšie. Nepôjde len o bežné vyplnenie výtlkov, ale o obnovu súvislých úsekov ciest, chodníkov i vnútroblokov.

Prejsť od rečí k skutkom tak, ako by sme si predstavovali všetci,  nie je  také jednoduché. V rámci verejnej súťaže danej legislatívou najprv vyberáme projektantov, po nich v ďalšej súťaži samotných stavebníkov. Uchádzačov môže byť viac, nemusia súhlasiť s výsledkom a môžu sa odvolať. Nie vždy platí fakt, že najlacnejší je najlepší, ale chceme aj ušetriť. Som presvedčený, že všetko prebehne čo najrýchlejšie a transparentne v procesne najkratšom termíne tak, aby sme v októbri mohli začať asfaltovať.

Európske mesto športu 2017

Na oddelení športu pracujeme na zozname všetkých športov v meste. Mapujeme počet registrovaných športovcov v jednotlivých kluboch, zisťujeme ďalšie zaujímavé údaje. Získame tak celkovú informáciu o všetkých športových aktivitách, aby sme ich dokázali podchytiť, hľadali priestor ako ich potenciál využiť, ako pomôcť klubom a podporiť ich.

S hokejbalistami sme pred nedávnom podpísali Memorandum o spolupráci. Chceme im pomôcť, veď o chvíľu bude mať banskobystrická základňa 600 registrovaných hráčov. Florbalistom v týchto dňoch pomáhame pri hľadaní miesta, kde by mohli plnohodnotne trénovať. Sme horúcim kandidátom na prestížny titul a ja verím, že sa nám ho podarí získať.

Autor: Ján Nosko, Foto: Ilustr.

Ján Nosko

Primátor mesta Banská Bystrica

54 článkov

Rozhodol som sa, že sa vám budem prihovárať aj takýmto spôsobom. Nie preto, že by bol moderný, ale preto, že vám môžem priblížiť moju robotu. Budete tak mať prehľad o tom, čo sa nám podarilo, a na čom sa maká, aby sa podarilo.